Подслушването на телефоните отдавна е морално остаряла техника. С напредването на технологиите напредват и методите за подслушване. Българската служба ДАНС
ДАНС ни подслушва и наблюдава през камерите на телефоните

ДАНС ни подслушва и наблюдава през камерите на телефоните

Подслушването на телефоните отдавна е морално остаряла техника. С напредването на технологиите напредват и методите за подслушване. Българската служба ДАНС също се възползва от иновациите и не само ни подслушва, а вече ни наблюдава през камерите на телефоните.

Чрез специална технология във всеки смартфон може да се инсталира софтуер за видео наблюдение и подслушване. Така служителите на секретната служба ни слушат и наблюдават едновременно. Възможността за картина позволява да се локализира точно къде се намира обекта, да се види заобикалящата среда и компанията.

Експерти в областта разясниха за Лигавалник, че инсталирането на софтуера за подслушване и наблюдение е много лесно. Има два варианта. При единия някой трябва да има пряк контакт до вашия телефон, да свали приложението и да го инсталира. При втората, по-често използвана опция, софтуерът се изпраща като актуализация, а в някои случаи даже не разбирате как точно попада в апарата. Приложението се активира при всяко изходящо или входящо повикване. Има опция за следене на текстовите съобщения и на мобилния интернет трафик.

Частни детективи и собственици на магазини за подслушваща техника разкриват, че все повече обикновени граждани се възползват от модерните технологии за следене. Най-често ревниви съпрузи и гаджета дават пари, за да подслушват телефоните на нежните си половинки. Ако искате да избегнете това, най-добре се сбогувайте с модерния смартфон и заложете на стар модел телефон без екстри, който не може да се подслушва. Ненапразно големи бизнесмени и важни клечки използват точно такива стари апарати.

ДАНС ни подслушва и наблюдава през камерите на телефоните

ДАНС ни подслушва и наблюдава през камерите на телефоните

Вашата реакция?

Коментирай