Предприемчив българин от Айтос измисли ново предназначение на и без това многобройните бездомни животни – превръща ги в подвижни ре
Ново предназначение на бездомните животни – стават подвижни реклами

Ново предназначение на бездомните животни – стават подвижни реклами

Предприемчив българин от Айтос измисли ново предназначение на и без това многобройните бездомни животни – превръща ги в подвижни реклами. 47-годишният Стойчо Пачаджиев вярва, че идеята му ще се приеме добре в по-големите градове.

Според него бездомните животни са идеалните рекламни пана – безплатни са, движат се из целия град, видими са от много хора. Остава обаче проблема как желаещите да рекламират ще си разпределят тези животни, както и малкият размер на повечето от тях – все пак бездомните животинки са предимно кучета и котки.

Специалисти предвиждат, че ще се разрази истинска война за по-едрите екземпляри и ще сме свидетели на нелоялна конкуренция.

„Идеята е добра, но е нужно да се доразвие и да има някакъв контрол. Например, общината може да маркира всички животни и да начислява такси. Така ще се въведе ред и в общинските бюджети ще се вливат още приходи”, обяснява рекламният агент Петър Воденичаров.

Стойчо Пачаджиев се надява, че ще натрупа дивиденти от своята хрумка. Идеята му идва наум, докато гледа стар филм, в който „обличат” овце и кози с импровизирани дрехи. Така той се сеща, че тези „дрехи” могат да бъдат заменени с рекламни надписи. Мъжът очаква с него да се свържат фирми и частни лица, които желаят да се възползват от възможността за подвижна реклама.

Вашата реакция?

Коментирай