Интересен факт разкриха специалисти от факултетите на биология и психология към университета в Мюнхен, които изследват окосмяването при хората. Те достигнали до извода, че колкото повече косми има човек по тялото си, толкова по-умен е той. Това означав
Прекомерната окосменост е белег за висок интелект

Прекомерната окосменост е белег за висок интелект

Интересен факт разкриха специалисти от факултетите на биология и психология към университета в Мюнхен, които изследват окосмяването при хората. Те достигнали до извода, че колкото повече косми има човек по тялото си, толкова по-умен е той. Това означава, че прекомерното окосмяване е белег за висок интелект.

В последните години обаче обезкосмяването стана модерно не само сред жените, но и сред представителите на силния пол. Наличието на телесно окосмяване се счита за проявя на лош вкус, затова и жени, и мъже се стремят да премахват редовно космите по цялото си тяло. Специалистите предупреждават, че премахването на космите, макар и временно, влияе отрицателно на интелекта.

Това разкритие е от изключително значение за стотици хиляди хора, които трябва да решат дали искат да са обезкосмени или пък предпочитат да блестят със своя интелект. Любопитно е, че над 75 процента от доброволците, участвали в проучванията и изследванията, са заявили,че предпочитат да загубят част от интелектуалните си заложби, но в замяна на това да имат безупречно гладки и обезкосмени тела. Това навярно донякъде обяснява явлението с общия спад на интелектуалното ниво в последно време.

Прекомерната окосменост е белег за висок интелект

Прекомерната окосменост е белег за висок интелект

Вашата реакция?

Коментирай