Тази новина със сигурност ще се хареса на хиляди българи, любители на чашката! Учени от БАН и медици от медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е много полезна за здравето. Типичната за България напи
Ракията е супер полезна за здравето

Ракията е супер полезна за здравето

Тази новина със сигурност ще се хареса на хиляди българи, любители на чашката! Учени от БАН и медици от медицинския университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че ракията е много полезна за здравето. Типичната за България напитка, която има десетки хиляди почитатели, съдържала редица полезни съставки, които се отразяват отлично на нашето здраве.

На първо място, ракията се оказва особено полезна за метаболизма. Съставките на напитката завързват храносмилането и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки. Ако пиете по 50-70 грама ракия всяка вечер, ще забравите за всякакви стомашни проблеми и ще можете да поддържате оптимално тегло.

Освен това, нашенското питие лекува успешно главоболие и мигрена, болки в гърба и врата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето.

Новината е изключително добра за всички, които обичат да пийват ракия. Трябва обаче да знаем, че като всяко лекарство, и ракията има своя препоръчителна доза. Учените и медиците препоръчват да не се надвишава консумация от 100 грама дневно. Ако в един ден пиете повече, можете да компенсирате, като на следващия ден не консумирате от напитката. Не прекалявайте, защото в този случай вместо да се радвате на благоприятно действие, ще си докарате неприятности – махмурлук и сърдита съпруга!

Ракията е супер полезна за здравето

Ракията е супер полезна за здравето

Вашата реакция?

Коментирай