Градският съвет в световната столица на модата Париж гласува сензационна забрана – дамите нямат право да носят панталони в чертите на града. Лигавалник се свърза с един от местните общински съветници, Рене Лежер, който обясни пред нашия репортер
В Париж забраниха на жените да носят панталони

В Париж забраниха на жените да носят панталони

Градският съвет в световната столица на модата Париж гласува сензационна забрана – дамите нямат право да носят панталони в чертите на града. Лигавалник се свърза с един от местните общински съветници, Рене Лежер, който обясни пред нашия репортер целта на тази забрана и мотивите за нея.

„Ние във Франция и в Париж сме големи любители и ценители на женската красота, затова искаме да й се любуваме постоянно. Дамите изглеждат изключително красиви и женствени, когато са облечени в рокли и поли. Затова единодушно решихме да забраним на жените да носят панталони. Забраната ще важи само за летния сезон. Така дамите ще разкриват фигурите си и ще имаме възможността да се радваме на прелестите им”, обяснява Лежер.

Любопитно е, че всички общински съветници се съгласяват с нестандартното предложение, въпреки че са политически опоненти и рядко намират сходства по други важни въпроси.

Не всички парижанки обаче приемат забраната положително.

„Това е дискриминация. Недопустимо е да ми забраняват да нося панталон. Живеем в 21-ви век, в модерен европейски град”, възмущава се млада жена.

Други дами пък приветстват новината.

„На мнение съм, че панталонът е мъжко облекло. Една жена трябва да се облича в поли и рокли, които подчертават формите й. Не харесвам жени в панталони”, категорична е дама на средна възраст.

В Париж забраниха на жените да носят панталони

В Париж забраниха на жените да носят панталони

Вашата реакция?

Коментирай