Днес ще засегнем един много важен въпрос свързан със здравето ни. Това е хигиената на устата ни, от която така и не се научиха всички провинциалисти да се интересуват. Ще поговорим за зъбния камък. Той се среща при 95 процента от хората, без значение на
Зъбният камък и хората, които не си мият зъбите

Зъбният камък и хората, които не си мият зъбите

Днес ще засегнем един много важен въпрос свързан със здравето ни. Това е хигиената на устата ни, от която така и не се научиха всички провинциалисти да се интересуват. Ще поговорим за зъбния камък. Той се среща при 95 процента от хората, без значение на колко сме години или от какъв пол сме. Който не си мие зъбите, не си ги мие цял живот. А жените с ароматни усти са толкова често срещано явление, колкото и при мъжете.

 Доста от хората си мият зъбите по един път на ден. Трябва да ви кажа, че това не е достатъчно. Зъбната плака остава на някои места. Както знаем тя съдържа много гадни бактерии. Или пък не знаем? Причина за това е, че може би не знаем как да си мием зъбите, или пък, че рядко го правим. Най-често се среща натрупване по венците и около пломбите. Сега си задайте въпроса, защо аджеба имаме пломби? Защото не си мием зъбките. Зъбната плака, ако не бъде третирана в срок от 1-2 денонощия започва да се втвърдява и да придобива твърдо състояние, което наричаме зъбен камък. Логично, а? Преценете, хората които имат зъбен камък дали си мият всеки ден зъбките. Обикновено при забелязване на появата му веднага придобиваме хигиенни навици, ама не става. Зъбният камък трудно се изчиства с четка за зъби. Ние си мислим, че го чистим, той не се маха, дори се увеличава. Файда, баш хигиенистите си помислят, че няма ефект от миенето на зъби и к‘во? Пак спират.
 
Драги приятели с лош дъх, които нехаете за здравето си. Зъбният камък с всичките си бактерии може да проникне в тялото ви и посредством кръвта да отиде навсякъде където си поиска. Той лесно предизвика инфекции, а дори има връзка със сърдечно съдовите заболявания. Хайде сега всички дружно да отидем в банята и да си измием зъбките. Запазете тази статия в браузъра си и я четете поне по 2 пъти на ден. Айде през ден, знаем се! Аз понякога я чета и на два, ама ползвам от тия модерните води за уста :p Иии не, дъвките не помагат за тая работа, колкото и по телевизора да го говорят! 

Зъбният камък и хората, които не си мият зъбите

Зъбният камък и хората, които не си мият зъбите

Вашата реакция?

Коментирай