Дали някой управлява хората или понякога събитията се повтарят?
Ето няколко странни съвпадения, за които едва ли сте знаели.
Уникални исторически съвпадения!

1. Кралят на Италия Умберто Първи имал двойник- кръчмар

Кралят на Италия Умберто Първи имал двойник- кръчмар chudesa.net

Крал Умберто Първи обичал да ходи сред хората. Една вечерпри поредната си разходка влиза в един малък ресторант в Монца. Той билизключително изненадан, когато видял собственика, който буквално бил неговокопие. Двамата двойници поговорили и открили изключително странни съвпадения вживота и на двамата.

Те били родени на една дата, в един град, съпругите имсе  казвали Маргарита. На датата накоронясването на краля, кръчмарят отваря своя ресторант.

И двамата умират на една дата.

2. Марк Твен и Халеевата комета

Марк Твен и Халеевата комета chudesa.net

Писателят Марк Твен е роден е деня на появата на Халееватакомета.

Писателят често е твърдял, че е дошъл на този свят скометата и ще си отиде, когато тя дойде отново. Интересното е, чепредсказанието било точно, защото Марк Твен умира само ден, след като Халееватакомета се появява отново.

3. Пророчеството за Титаник

Пророчеството за Титаник chudesa.net

Потъването на Титаник е световно известна трагедия, но никойне знае за съществуването на романа „Безсилието или гибелта на Титан“ , написан14 години преди катастрофата.

Съвпадения има в имената на корабите  и в други подробности – големината наплавателните съдове, скоростта, с която се движат, убедеността, че санепотопяеми, сблъсъкът с айсберг. Всичко в романа се случва така, както след 14години с Титаник.

4. Линкълн и Кенеди

Линкълн и Кенеди chudesa.net

Джон Кенеди става президент 100 години след Линкълн, през1960 година.

Политиката и на двамата президенти е свързана с гражданскитеправа. Жените им загубват първото си дете, живееки в Белия дом. .

И двамата загиват при атентати, като убийците им са южняци.

Президентите са наследени от хора носещи еднаква фамилия.Наследникът на Линкълн- Андрю Джонсън е роден 1808 година, а на Кенеди- ЛиндънДжонсън, е роден 100 години по-късно – 1908 година.

Вашата реакция?

Коментирай