Всеизвестен факт е, че повечето лекари пишат изключително нечетливо и откровено грозно, сякаш наред с всичко друго, в университета преминават специално обучение и за начина на писане. Има обаче и изключения от общото правило. Мексикански лекар беше обв
Обвиниха в некомпетентност лекар с четлив почерк

Обвиниха в некомпетентност лекар с четлив почерк

Всеизвестен факт е, че повечето лекари пишат изключително нечетливо и откровено грозно, сякаш наред с всичко друго, в университета преминават специално обучение и за начина на писане. Има обаче и изключения от общото правило. Мексикански лекар беше обвинен в некомпетентност, тъй като почеркът му бил ясен и четлив.

Случката се разиграва в средно голям град в Мексико. Доктор Луис Гонзалес завършва преди 5 години и започва работа в местната болница. Той обаче, за разлика от повечето си колеги, пише красиво и четливо. Но това се оказва сериозен проблем за една от пациентките му, която получава рецепта от него с назначено лечение. 62-годишната дама, чието име и здравословно състояние не са ясни, се усъмнява в професионализма на доктора още щом взима рецептата. Лекарствата в нея са изписани четливо и дори тя самата успява да разчете наименованията им.

Жената носи рецептата в местна аптека, където аптекарят допълнително подклажда съмненията й относно компетентността на медика. Той обяснява, че в дългогодишната си практика никога преди не е виждал толкова красиво изписана рецепта и че този почерк няма как да е на лекар. Дамата се връща отново в болницата, където вдига скандал и обвинявал д-р Гонзалес в липса на професионални умения. Стигнало се дотам, че ръководството на болницата извършва собствено разследване за образованието на лекаря. В крайна сметка се установява, че Гонзалес наистина е завършил медицина и е напълно компетентен да поставя диагнози и да лекува пациенти.

Обвиниха в некомпетентност лекар с четлив почерк

Обвиниха в некомпетентност лекар с четлив почерк

Вашата реакция?

Коментирай