Знаехте ли това за поповете?
Нарисуваните попове на картите за игра не са просто рисунки! Те носят много интересно значение...

Когато играеш сантасе например, играеш с карти, на които има цифри, и с карти, на които има рисунки и символи (поп, вале, дама, асо). Аз много пъти съм се чудил дали тези картинки реално илюстрират нещо. Оказва се, че да.

Сега с теб ще разгледаме значението на картата поп в различните си разновидности.

Нарисуваните на картите за игра царе/попове не са просто рисунки. Оказва се, че те са нещо коренно различно. Зад тях има история, по-точно зад всеки един от тях.

Всеки илюстриран поп (интересен факт е, че по принцип са крале, но в България някак си поповете са се наложили) отговаря на владетел от реалния живот.

Поп спатия например отговаря на крал Давид от Израел. Френският Крал Карл Велики е нарисуван на картите като поп купа. Александър Велики, познат и като Александър Македонски, е нарисуван на картата поп спатия. Поп кара се използва за преставането на римския владетел Октавиан Август.

Ако са ти се доиграли карти, посети онлайн казино, за да се позабавляваш!

Бонус факт: Знаеш ли, че не винаги държавните територии са разпределяни с война и дипломация? Около 100 години след Новата Ера, кралете на Норвегия и Швеция се изправили един срещу друг във война на… карти.

Да, точно така. На масата бил поставен регионът Хисинген. Познай кой е победил… Да, владетелят на Швеция, която и до ден днешен е владетел на въпросното парче земя.

Вашата реакция?

Коментирай